povídka » Bezpečnostní pojistka
hodnotilo: 10
76%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Philip Fracassi

Bezpečnostní pojistka

Kategorie: horor

originální název: Fail-Safe
originál vyšel: 10/03/2017

Komentáře:
BorgDog  | **** 14.12.2018 20:47

Druhý nápad, jaký se typicky objevoval v Krajních mezích či Zóně soumraku. Pokus o něco nového, spíše SF než horor, který by byl výborný, nebýt samotného závěru. Dokonce i mě napadají aspoň dva způsoby, jakým mohl hlavní protagonista své dilema řešit lépe, a to jsem promýšlením všech možností rozhodně nestrávil týdny jako on a jeho rodiče. Fracassi jednoduše povídku natloukl kladivem do schématu, který si předem připravil, logiku nechal plavat, a to se nedělá.

Lucc  | **** 26.03.2021 13:33

Další sport a další dobrá trefa. Fracassi válí. Tentokrát jde o psycho survival pro náctileté. Máme tu rodinku v domě, který se prestavuje. Synek se má stát mužem a matka je ještě zvláštnější, než matky obvykle bývají. I ty divné. Děsivá je celá premisa povídka i její dílčí části (postava otce a obzvláště jeho přátel). Konečně řešení je zvoleno asi jinak, než bych napsal já, ale nedá se imho nijak zvlášť napadnout. Prostě se tak rozhodl. Brzy bude mužem a musí obstát i v těžkých volbách.



WebArchiv - archiv českého webu