povídka » Tandaradei!
v Top10 1
hodnotilo: 35
77%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Andrzej Sapkowski

Tandaradei!

Kategorie: fantasy - historická

originální název: Tandaradei! ˙
originál vyšel: 01/1992

Komentáře:
Gaarq  | **** 04.08.2009 08:26

další mystický horor. zajímavé prolínání rovin, nečekaný přerod hlavní postavy v kontextu sil dobra a zla. místy to mírně skřípe stylisticky, ale čtení je to skvělé.

firen  | **** 12.08.2009 13:42

Tak jsem přemýšlel, o tom, jaká tatom povídka bude. Zvolání „Tandaradei!“ jsem naposled slyšel ve hře The Witcher. Přečetl jsem zkrátka docela pěknou povídku, byla zajímavě podaná ale nějak divně, jinak než jiné povídky od Sapkowskeho.

Lucc  | ****1/2 05.02.2022 23:43

Sapkowski chce vytěžit z přípravy na pozdní zaklínačskou tvorbu a kompletní Husitskou trilogii. Hodně latiny, hodně němčiny, minstrel Walther vod der Vogelweide a jeho báseň, ale vše zasazeno do současného Polska. Musím ocenit jeho pozorovací schopnost žen, párování a chemie skupiny. Soucit naoko? Celý já. Úplně se v tom vidím. Monika Szeredová není hezká. Kdo by to byl řekl? Do toho horor a incubus a nějaké ty svazky jako Dhu Dwimmermorc a spol. Pěkná práce, jen tomu chybí něco navíc. Možná trochu gore. V Magických střípcích znějí první ozvěny Barkera. Tandaradei! Ať už to znamená cokoliv.



WebArchiv - archiv českého webu