povídka » Pickmanův model
hodnotilo: 30
85%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

H. P. Lovecraft

Pickmanův model

Povídka vyšla i pod názvem:
Pickmanov model
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: horor

originální název: Pickman's Model
originál vyšel: 10/1927

odkazy: 2x [film]

Komentáře:
pull  | ***1/2 02.03.2011 08:38

Čtivé, dostatečně vtahující a vyvolávající nepříjemné obrazy. Podlomené slabou pointou.

Madam Brbla  | ***1/2 04.11.2011 14:05

Musím přiznat, že mě zdejší vysoké hodnocení povídky hodně překvapilo. Zvolené téma znepokojivého, děsícího výtvarného umění je mi blízké – jako puberťačka jsem se v pochmurných obrazech vyžívala a sluníčkový profesor malby mě neměl rád:-). Přesto povídku nepovažuji za nic extra. Navozená temná atmosféra je pro Lovecrafta zcela typická, děj prostý a pointa zřejmá už od prvních stran. Z mého pohledu mírný nadprůměr a to i s přihlédnutím k době vzniku. 65%

Lucc  | ****1/2 24.02.2012 18:43

Ich forma rozhovoru mne vtáhla a autenticita toho, o čem Lovecraft psal, dorazila. Četl jsem to na PC, díky čemuž jsem si hned mohl dohledávat informace a obrazy. Škoda slabšího konce a mé nedostatečné vizuální představivosti. Kdyby tohle vyšlo jako komiks, jdu do toho.

louza  | ****1/2 05.09.2019 13:05

Skvělý nápad v neméně skvělém podání se skvělou pointou. Příběh malíře malující obskurní obrazy je jednou z těch hodně lepších Lovecraftových „řadových“ povídek.



WebArchiv - archiv českého webu