povídka » Haf haf, řekl pes
hodnotilo: 14
60%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Michael Swanwick

Haf haf, řekl pes

Kategorie: sci-fi

originální název: The Dog Said Bow-Wow
originál vyšel: 10/2001

Komentáře:
Majkl  | *** 28.01.2010 18:48

Odľahčená poviedka z alternatívnej budúcnosti, kedy svet prešiel výraznou zmenou – zničením celej digitálnej éry, keďže cez modemy prichádzajú démoni. Príbeh o dvojici podvodníkov – mužovi a psovi, ktorý je pretvorený k obrazu ľudskému (chodí po dvoch nohách, nosí oblek a sexuje s ľudskými samicami samozrejme na psí spôsob). Aj keď sa poviedka celkom príjemne číta, prakticky nevidím dôvod, prečo to nemohol byť kocúr, baran či aj človek – snáď okrem nutnej absurdity. Swanwick ma v závere mierne prekvapil, no na hodnotení sa to veľmi neodrazilo. Jedná sa o pohodovú poviedku, na ktorú ale po pár dňoch iste zabudnem.

Gaarq  | *** 19.04.2010 08:04

je to svižné a lehké, je to zábavné, ale nepříliš originální a oproti ostatním povídkám, necítím žádný přesah. kdyby tohle znamenalo „oddechovka“, tak bych to i bral ;)

quinnet  | *** 27.06.2014 15:44

Poviedka bola ocenená Hugom a nominovaná na Nebulu. Niekedy sa čudujem, čo porotcovia vidia na tom či onom literárnom diele. The Dog Said Bow-Wow je priemerná oddychovka, ktorá okrem pobavenia neponúka nič nové.



WebArchiv - archiv českého webu