povídka » Druhý krok Neila Armstronga
hodnotilo: 15
74%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Jiří Walker Procházka
Stanislav Švachouček

Druhý krok Neila Armstronga

Kategorie: sci-fi - akční

Komentáře:
Sirius  | ***** 24.01.2011 18:26

I po těch letech od svého vzniku je to pořád úžasná povídka. Myslím, že nejdřív JWP a Slávek Švahouček viděli Apollo 13 od Howarda s úžaslým výrazem ve tváři si řekli: „byla by paráda napsat si něco podobnýho.“ a taky to udělali. Ale originálně a fakt dobře.

fialka  | **** 20.11.2011 12:31

Poviedka v ktorej autori spojili prve pristatie na mesiaci s vesmirnym zavodom, terorizmom a k tomu nejakym tym cestovanim v case. Dobre svizne napisane plne humoru.

Majkl  | **** 10.01.2012 20:39

Vesmírne preteky sa nesú v duchu stého výročia prvého kroku na Mesiaci, kroku Neila Armstronga. Do toho sa však pripletú teroristi s časovou bombou na palube. A sranda môže začať… celkom určite pre tých, ktorí Procházkovu tvorbu milujú. Zvyšok tých, ktorým najšialenejšie texty od JWP nesadli (u mňa to bol hubičkový diel JFK), môžem upokojiť. Šialenosť je v norme, nie je na úkor príbehu, ktorý je okrem tradičných popkultúrnych odkazov a humoru aj pomerne napínavý a v závere vtipne prekvapivý. Pápežka či Chewbus mi nesadli, tiež škoda krátkeho účinkovania Gravesa (mohol dostať úlohu v riešení situácii). Vo vážnom diele by som asi ostrejšie skritizoval, tu však plnia rolu absurdity, a tak som sa nad nimi pousmial a ignoroval. Prekvapivá spokojnosť.



WebArchiv - archiv českého webu