povídka » Konflikt nikoli nevyhnutelný
v Top10 1
hodnotilo: 48
81%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Isaac Asimov

Konflikt nikoli nevyhnutelný

Povídka patří do světa: Nadace

Kategorie: sci-fi

originální název: The Evitable Conflict
anglický název: Conflit Evitable
originál vyšel: 06/1950

Komentáře:
papuja  | *1/2 15.06.2009 20:57

Námět povídky je dobrý, ale povídka sama mě vůbec nezaujala. Prostě je až na samotný závěr nudná. Z celé knížky „Já, robot“ nejslabší.

lamahe  | **** 22.02.2011 10:51

Uzatváracia poviedka zbierky, dodávajúca ostatným poviedkam s menším dejovým záberom globálny kontext. Nasmerováva túto útlu knižku k rozsiahlejším autorovým dielam. Vlastne to nie je klasická poviedka, je to skôr zamyslenie nad globálnym vplyvom robotov na budúcnosť ľudstva. Ale je to zamyslenie zaujímavé, dokonca sa tam objavuje záblesk neskoršieho rozšírenia troch zákonov robotiky.

quinnet  | ****1/2 29.02.2016 15:43

Stephen Byerley, už v úlohe hlavného Zemského koordinatora je vážne znepokojený. Riadiace stroje sa dopúšťajú neželaných odchýlok v riadeni hospodárstva. Susan Calvinová naposledy zasahuje. Pomerne dôležitá poviedka, ktorá uzatvára rolu SC. Bolo by zaujímavé vedieť čo sa odohrávalo medzi touto poviedkou a Oceľovými jaskyňami



WebArchiv - archiv českého webu