série » Alfa a Omega
v Top10 1
hodnotilo: 10
86%
prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Alfa a Omega

Autoři: Patricia Briggs

originální název: Alpha and Omega

počet dílů v sérii: 6

Série patří do světa: Mercy Thompson Universe

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ
originální název: Google, NKC, Wikipedie EN

Komentáře:
Speedemon  | *** 18.07.2019 08:03

Jedná se o doplňující sérii patřící do světa o známější Mercedes Thompsonové. Všechny knihy se točí okolo Anny, vlkodlačí omegy. To je něco jako rohypnol pro vlkodlaky. Dokáže je uklidnit nebo uspat a mají potřebu ji vždy chránit. Hned v prvním díle se seznámí s marokovým synem Charlesem a hned je z toho láska jako trám. Charles je hrůzunahánějící indián, marokův kat a prostě netykavka jak má být. No a jak už to v této literatuře bývá, jeho srdce se postupně otvírá a všech pět knih je plných řečí o tom, jak se mají rádi, musí se ochraňovat, jak mají hezké zadky a musí si to hned teď rozdat (klidně v keři).

Naštěstí to autorka moc nepřehání a nikdy jsem neměl pocit, že čtu červenou knihovnu. Děj je totiž vždy primárně o něčem jiném, tajemném a akčním. Knihy se nebojí zmiňovat události ze série o Mercy, tak doporučuji si před přečtením projít vnitřní chronologii.

Celkově hodnotím jako lehčí nadprůměr, protože knihám často kolísá tempo. Kromě dvou ústředních postav nepotkáme nikoho výrazného nebo zábavného, což je na tento typ fantasy velká škoda. Pokud si přečtete jen sérii o Mercy a Annu s Charlesem vynecháte, rozhodně nepřijdete o nic zásadního.



WebArchiv - archiv českého webu