povídka » Tichý hlas nic nešeptá
v Top10 1
hodnotilo: 17
57%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Thomas Ligotti

Tichý hlas nic nešeptá

Kategorie: horor

originální název: A Soft Voice Whispers Nothing
originál vyšel: 1997

odkazy: 1x [ukázka]

Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [5] Gaarq (editor) 04.01.2011 14:14  

@Lucc[4]: mně se ta povídka upřímně hodně nelíbila, jinak bych ji tak málo nehodnotil. a ano, jsem v komentářích subjektivnější než v recenzích, ale pořád se snažím být, fuj, upřímný ;)

 [4] Lucc 04.01.2011 13:32  

@Gaarq[3]: Já tvé hodnocení respektuji a nenutím tě ho měnit. To by k ničemu nevedlo, spíš by ses ještě víc zatvrdil. Prostě si jen myslím, že jedna jediná hvězda je někde na hranici toho, že autor dá dohromady vůbec souvětí. Tato povídka má styl. Ligotti umí psát. To, že se ti výsledek nelíbí, OK, ale hodnotit jednou hvězdičkou… To bych mohl hodnotit stejně třeba Dickense nebo Ajtmatovovo Popraviště nebo další knihy či autory, kteří se mi ještě nelíbily. Ale nehodnotím je tak, protože objektivně jsou jejich texty dobré, jen se mi subjektivně nelíbí. Asi máme jinak nastavené priority hodnocení. Já se snažím subjektivitu potlačovat, ty spíš naopak. Proč ne, je to platná metoda.

 [3] Gaarq (editor) 04.01.2011 13:05  

@Lucc[2]: skutečně nevím, co na to odpovědět. teď jsem si přečetl svůj komentář a víc k tomu asi říct nemůžu (a neumím).

 [2] Lucc 04.01.2011 11:54  

@Gaarq: Jedna star? Nevím, přijde mi, že jsi moc přísný. Už jen za ten styl psaní, za přesná, na lékárenských vahách vážená souvětí a dávky slov, za atmosféru a v neposlední řadě za noirův vynikající a nelehký! překlad by si Tichý hlas zasloužil víc.

 [1] Lucc 13.08.2010 12:14  

No a teď si z těch komentářů vyberte… Tahle povídka byla pro mne hlavním tahákem, zda si knihu koupit. Ale asi to dopadne jako obvykle: počkám. Když sama příjde, příjde. Když ne, mám doma plnou knihovnu.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu