povídka » Dehydrátor
hodnotilo: 8
36%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Jan „Jam“ Oščádal

Dehydrátor

originál vyšel: 03/1991

Komentáře:
KeB  | *1/2 14.07.2011 11:40

Já názor redakce nesdílím, já sdílím názor pana Blažka. Tohle nemá patu a asi ani tu hlavu. Naprosto jsem nepochopil, co tím chtěl básník říct…

Edit: Po odhalení identity filmu (já si asi vážně seděl na vedení) jsem naznal, že poslední sloupec povídky a dva odstavce na straně předtím, by mohly být v pohodě fanfic, nebo nějaká variace na téma. To ostatní je šmé… Z původních deseti zvedám na 25% a zaokrouhluju nahoru. Těch 25% přesně vyjadřuje kolik z objemu povídky dává smysl.

Dilvermoon  | *** 16.07.2011 09:52

Tak jsem si to taky po dvaceti letech znovu přečetl. Musím říci, že takovýto způsob psaní mi docela vyhovuje a podle mě se i hodí k depresivní atmosféře, která v povídce je. Moc nerozumím názoru, že je to o ničem, blábol a nemá to hlavu ani patu. Je to možná trochu experiment, ale děj určitě nechybí. Navíc se autor netají inspirací jedním slavným filmem a pokud to čteme s tímto vědomím, vše do sebe zapadá. Tento film z povídky čouhá tak, že si toho nelze nevšimnout. A navíc je notoricky známý.

Lucc  | **** 16.07.2011 22:30

Je to artově pozérské, suché věty se občas postavám stěží lepí od úst, není udáno místo a čas, je to zmatené, je to úchylné, je to rouhačské. A to já mám rád.

Madam Brbla  | * 18.07.2011 11:37

Tak já vám tu literární estetiku zkvantifikuji 20%, které dávám za divnou, bezútěšnou atmosféru. Jinak mi tenhle (chaoticky napsaný) příběh o pádech z motorky přímo na připravené penisy násilníků rozestavěných kolem silnice (asi místo patníků), aby se to v druhé půlce zvrhlo do parodie na „Terminátora“, přišel jako nehorázná srajda. Na té srajdě kategoricky trvám a nemyslete si, že mě někdo ukecáte jako KeBa. NELÍBILO SE MI TO.

kapa  | ** 18.07.2011 13:33

Jak mam rad Terminatora a ceske autory tak tohle je proste blabol… Jsou i horsi, ale ne o moc..



WebArchiv - archiv českého webu