kniha » Návrat Rudé gardy
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 6 | má v knihovně 61
hodnotilo: 69
81%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Návrat Rudé gardy

Ian C. Esslemont

Návrat Rudé gardy

série: Malazská říše
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Malazský svět

Kategorie: fantasy

originální název: Return of the Crimson Guard
originál vyšel: 15/08/2008

vydání: Talpress (web) 2013


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


123456204 příspěvků celkem

 [4] Reader 29.12.2013 15:52  

@BorgDog[3]: Styl, jakým zatím pojal Rudou gardu, mi ze všeho nejvíc připomněl Cooka(nejspíš i proto, že právě Rudá garda-víc kterákoli jiná „kumpanie“ v malazu-je inspirována právě Legií). Pokud bych se na něj tedy podíval prizmatem „Cookovského“ psaní, byl by můj soud mnohem smířlivější. Scéna s Mrzenou je ale preludium na typický Eriksonův způsob, a tam selhává. Další postřehy si raději schovám až na dobu, kdy budu mít čas si to přečíst celé:).

 [3] BorgDog 29.12.2013 15:11  

@Reader[2]: Kostrbatost je skutečně tím, jak je to napsáno. Není to odvyknutím, a není to dojem, hlavně první polovina tak působí. A i v tom zbytku máš pravdu. Mně chvílemi přišlo, že se ICE snaží až moc „dohonit Eriksona,“ ale zkrátka to nezvládá. Že mu chybí jistý nadhled, který by měl mít, cítí se pod tlakem… a jak jsem napsal, své k tomu dodala i americká redakce…

 [2] Reader 29.12.2013 14:46  

@BorgDog: Zatím jsem přečetl jen asi 70 stran(zbytek bude muset počkat, páč mám „more serious stuff to deal with“), ale zaráží mě na tom jakási „kostrbatost“. Tak nevím jestli je to tím, že je to tak napsáno, přeloženo, nebo tím, že jsem si už odvyk. Asi to bude trocha od všeho. Taky mi trochu vadí, jak si Ess neumí moc poradit s popisem „frajerských situací“…boj se Shenem, Mrzena v davu lidí. Chybí tomu jakás příchuť neuvěřitelné uvěřitelnosti, kterou tomu umí Erikson dodat, takže v Essově případě to vypadá uměle až samoúčelně. Noc nožů se mi po této stránce líbila víc. Skoro je mi líto, že se Erikson párá s těma zas…tracenejma Tistejema, místo aby zpracoval tenhle zatím docela šťavnatě vypadající matroš.

 [1] maekar 16.12.2013 18:58  

Krásná obálka. Těším se na obsah :) Už je doma, tak hurá na to…

123456204 příspěvků celkem
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu